iнтелектуальні рішення в агробізнесі

Кращі технології - більше молока

26.07.2021
Автор матеріала

Володимир Василенко

Створення успішного бізнесу з виробництва молока можливе лише за використання ефективних технології і техніки, що вкотре було доведено на прикладі одного з лідерів українського молочного тваринництва стов «Промінь»

Кращі технології - більше молока

Одним із найцікавіших підприємств молочного тваринництва України є СТОВ «Промінь». Його власник, пан Олександр Остапенко, сконцентрував тут велику кількість сучасних технологій, які дають змогу досягти результатів на рівні світових лідерів. І, зважаючи на такий майстерний підхід, одразу віриться, що збільшення дійного стада до 3500 голів і виробництва молока у 120 т на добу стане реальністю у найближчому майбутньому.

 Пан Олександр Остапенко, – власник СТОВ «Промінь»
Пан Олександр Остапенко, – власник СТОВ «Промінь»

МАШИННИЙ ПАРК

Природним є те, що переважна більшість роботи підприємства пов’язана з вирощуванням, заготівлею і приготуванням кормів. Яскравим представником спеціалізованих машин є кормозбиральний комбайн John Deere з лабораторією, яка в режимі реального часу визначає якісні показники кормів. Цю машину використовують для збирання сінажу й силосу, а в періоди, коли машина не в роботі, із неї знімають лабораторію і з її допомогою визначають показники кормів, що дістають із силосної траншеї.

Для приготування кормів підприємство використовує причіпні кормозмішувачі RMH на 35 м3, а також самохідний кормозмішувач RMH на 30 м3 з силосною фрезою. Крім того, на підприємстві працює кормозмішувач KUHN на 25 м3. У кормозмішувачі завантажують у кормоцеху усі інгредієнти, і під час руху до корівників відбувається процес змішування. Роздають корми двічі на день: основна порція готується зранку (близько 70%), а на вечір дають залишкову порцію раціону. Відсоток поїдання кормів доволі високий і становить 92–95%.

Активну участь у приготуванні кормів бере навантажувач JCB. Він нарізає силос за допомогою високопродуктивної фрези, яку додатково замовили разом із стандартним навісним обладнанням. Також ця машина вантажить корми у кормозмішувачі.

У кормозмішувачі KUHN завантажують усі інгредієнти, і під час руху до корівників відбувається процес змішування.
У кормозмішувачі KUHN завантажують усі інгредієнти, і під час руху до корівників відбувається процес змішування.
Самохідний кормозмішувач RMH на 30 м3 з силосною фрезою
Самохідний кормозмішувач RMH на 30 м3 з силосною фрезою

Підгортання кормів здійснюють суворо за графіком. Цю роботу виконують механізатори за допомогою маленьких тракторів. Однак, прагнучи до зменшення залежності від людського чинника, підприємство придбало робота‑підгортача. Оскільки досвіду роботи з такою технікою ще не було, машину відправили працювати на ферму, де вирощують молодняк. Там вирішили відпрацювати технологію і отримати досвід роботи з принципово новою для підприємства технікою. Крім того, віддалену ферму завжди важче контролювати, і оскільки до процесу підгортання працівники можуть ставитися без належної уваги, вирішили доручити виконання цієї операції роботу. До того ж у цьому відділі усього два довгих кормових столи, з якими нескладно працювати, тож завдання для машини було доволі просте. Однак початок експлуатації показав, що новий тип техніки потребує певної кваліфікації персоналу. Сервісна служба компанії‑продавця не завжди мала змогу оперативно розв’язувати експлуатаційні питання через географічну віддаленість, тож працівникам доводилося самостійно вчитися працювати з роботом. Спочатку робот не дуже хотів працювати, зупинявся чи не через день. Однак після того, як його навчилися налаштовувати, від машини отримали відчутну допомогу. Робот працює за програмою, дотримується графіка, не порушує трудову дисципліну.

Для прибирання гною використовують бортовий навантажувач Bobcat. Коли корів виганяють на доїння, механізатор заїжджає всередину загону і доволі швидко прочищає усі проходи. Коли тварини повертаються, їх очікує чисте приміщення з підгорнутими кормами і розправленою соломою.

ДОЇННЯ

Перша в Україні карусель DeLaval на 80 місць з’явилася саме в СТОВ «Промінь». Її продуктивність становить 480 корів на годину. Нині карусель завантажено лише на 60%. Однак упродовж короткого часу планується суттєве збільшення поголів’я, тож карусель дозавантажать й побудують ще одну, на 60 місць. Промисловий підгонич, що працює у накопичувачі, теж від DeLaval. Якість молока одна з найвищих у галузі й відповідає європейським стандартам. Наприклад, соматика — 120–150 (максимум для євростандарту — 200), бактеріальна забрудненість не перевищує 30 тис., що також у межах норми. Цього вдається досягти через відсутність проміжних холодильників й додаткових промивок. Якість контролюють для кожної відправки, при цьому зразки відбирають через потоковий пробовідбірник.

 Перша в Україні карусель на 80 місць
Перша в Україні карусель на 80 місць

Вентилятори вмикаються автоматично, коли температура навколишнього середовища доходить до +10 °С. Протягом літнього періоду, коли тварини починають відчувати дискомфорт через спеку, до вентиляторів «приєднується» душ: дрібні краплі захоплю‑ ються повітряним потоком, частково випаровуються і таким чином охолоджують його. Система вмикається за температури навколишнього повітря +25 °С і вище. На осінь заплановано введення в експлуатацію нового корівника на 2300 голів, де працюватиме поперечно‑припливно‑витяжна вентиляція. Цю американську технологію буде вперше застосовано в Україні. Вона працює так: повітря входитиме у корівник із північного боку, а встановлені на південному боці вентилятори витягуватимуть його назовні. Покращення ефективності відведення тепла влітку дасть можливість уникати втрат молока до 2 л із кожної корови на добу.

В ОЧІКУВАННІ АЛГОРИТМУ

На підприємстві доволі цікаво підійшли до сушіння зерна. Враховуючи південний регіон, сушити доводиться небагато і нечасто. Cушарка А1‑ДСП‑50 (KMZ Industries) хоч і відпрацювала 14 років, але через неї пройшло відносно небагато зерна. Тож було прийнято рішення модернізувати наявні потужності: встановити елементи автоматизації та пальник від італійського виробника Unigas. Таким чином вдалося перейти від пічного палива на солярку. Процесом сушіння тепер керує комп’ютер, який отримує інформацію від температурних датчиків. Однак повну автоматизацію вирішили не впроваджувати: вологість вимірюють вручну на вході й виході, дані вносять до комп’ютера, і залежно від програми той змінює режими роботи пальника. При цьому оператор продовжує брати активну участь в управлінні, оскільки для цієї моделі сушарки у виробника немає відпрацьованих алгоритмів. Проте це не означає, що процес сушіння не дійде сучасного стану автоматизації. Вирішили, що протягом кількох сезонів збиратимуть статистичну інформацію про роботу сушарки, і коли накопичиться достатньо інформації, виробник розробить алгоритм для цієї моделі. Це дасть змогу запустити автоматику в повноцінному режимі. Залишиться розв’язати питання із ви‑ мірюванням вологості: це продовжать робити вручну чи встановлять датчики — покаже час.

 Фермерський елеваторний комплекс виробництва KMZ Industries
Фермерський елеваторний комплекс виробництва KMZ Industries

Разом із модернізацією сушарки компанія KMZ Industries виконала та‑ кож будівництво другої черги елевато‑ ра: силами монтажної бригади заводу встановили два силоси Brice-Baker на плоскому днищі загальною ємністю зберігання 9,2 тис. тонн і транспортне обладнання. Також на елеваторі було реконструйовано очисну машину КБС виробництва KMZ Industries, яка від‑ працювала 14 років, – її встановили на робочу вежу і нині використовують в якості скальпелятора.

ВИРОБНИЦТВО КОМБІКОРМУ — НА МОНІТОРІ

Із самого початку існування підприємства його власник пан Олександр Остапенко максимальну увагу приділяв годівлі тварин. Корм найбільше впливає на продуктивність, тож за першої можливості було побудовано власний комбікормовий завод. Цей об’єкт об’єднали транспортними лініями із силосами, де зберігалася зернова продукція. Управління повністю здійснюють із комп’ютера, один оператор встигає контролювати усі процеси. В операторській встановлено шість моніторів, на яких можна бачити роботу усієї машинерії: від транспортерів, якими зерно подається від силосів до заводу, і до технологічного обладнання.

На сьогодні завод працює лише у 1,5 зміни і виготовляє близько 500 т комбікорму на тиждень. Зі збільшення поголів’я є можливість підвищити продуктивність до 200 т на добу. Серед обладнання є лінія рідких інгредієнтів. За її участі можна додавати у комбікорм олію, енергетики, підкислювачі, амінокислоти та багато інших добавок. Завод активно працює щодня, оскільки тут виготовляють продукцію за 30 рецептурами. Для кожної групи тварин передбачено окреме «меню». Також частину кормів го‑ тують для свиноферми, а це також окремі раціони. Фішкою підприємства є корми для телят. Їх не лише використовують для власних потреб, а й продають іншим підприємствам. Обсяг продажів становить 100–120 т на місяць. Особливістю цього корму є застосування гранул (50%) разом із плющеним зерном кукурудзи й ячменю. Корм не лише легко засвоюється, а ще й подразнює слизову оболонку шлунку, що, відповідно, пришвидшує відростання папілом.

 Пульт управління процесами підприємства
Пульт управління процесами підприємства

СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ

Усі сучасні технології, що зібрано на підприємстві, є лише інструментами, які слід використовувати з урахуванням усіх особливостей виробництва. Застосування програми DairyComp дало змогу створити таку модель управління, яка враховує кожен процес і оптимізує кількість залученого персоналу. Програма щоденно звітує за 1300 показниками, левова частка яких стосується здоров’я тварин, їхньої продуктивності й відтворення. Віддалений доступ дає змогу американським спеціалістам надавати консультації й усувати недоліки. Водночас на підприємстві працюють програми керування молочним стадом ІТС Орсек і DelPro. Такий підхід дає змогу всебічно контролювати роботу й розвиток підприємства, бачити його сильні й слабкі сторони, а також легко знаходити шляхи для розв’язання стратегічних і поточних завдань.